duminică, 6 februarie 2011

Fara vreo legatura cu realitatea


In timp ce citeam mi-a venit in minte 'La vie en rose' desi nimic nu prea e rose pe aici...

Mai mult da spre gri, chiar si atunci cand se iau hotarari drastice in alb-negru, pentru ca sunt nuantate de conditii, de termeni, de drepturi si obligatii....drept urmare la efecte totul se indreapta spre un gri nuantat..


Ca o constatare amuzanta pentru cei preocupati luna asta de februarie de-o iubire intensa: Fat Frumos isi prafuieste straiele albe pe drum involuntar asa ca nu o sa apara foarte alb la interfon, cat despre mirese n-am vazut una sa nu calce intr-o balta pana sa ajunga la biserica.


Regrete, ganduri, discutii cu mine, nelamuriri, falsitate de situatii, nepotrivire de caractere.. lipsa de interes, dureri de cap si tot in stilul asta lista e lunga..


Se pare ca peste tot in jurul meu e pus un anunt nescris: 'In constructie! nu pot sa nu ma intreb: ce tot construiti voi acolo?ca as vrea si eu sa fiu fata care va serveste in liniste cafeaua in pauze si participa pasiv pana la taierea funditei rosii. Nimeni nu stie si ma roaga sa consult expertii...

Probabil ca gresisem specialistul.. si eu si multi altii.. i se spune psiholog pentru toti cei care au crize de nervi,crize de egoism, crize de personalitate, crize de timp, crize de sinceritate, crize de varsta, crize de ton sau toane....pentru cei care au crize de paranoia au nevoie de ceva mai intens tot cu "P"-psihiatru.

11 comentarii:

Anonim spunea...

foarte buna asta .... pacat ca probabil putini din cei care vor citi stiu diferenta dintre psiholog si psihiatru ;)

Anonim spunea...

mda...psiholog si psihiatru...de ce nu psihoterapeut!oricum exista o colaborare intre ei...dar depinde cum vezi viata ..la uni in rose..la alti alb si negru(in comb...un gri pepit)ceva sintetic...cu gust amarui. as fi vrut sa fie FAT FRUMOS in straie verzi si mireasa in rosu,cu siguranta as fi un daltonist perfect si un familist in constructie

Vee spunea...

Tocmai partea cu ceva sintetic mie nu imi surade deloc,daca ma sperie ceva e faptul ca m-as putea trezi intr-o zi fara sa simt nimic,sa trebuiasca sa ma adaptez la conventional.
Nu e un gust placut intradevar chiar deloc..
Libertatea apartine tuturor,personal mi se rupe ca e in vernil sau kaki sau mov sau lila sau poarta haine invizibile amandoi, ideea in sine e aia de conventional in care esti nefericit 260 de zile pe an cu aceeasi persoana dar te simti in al noulea cer cand vin cele 100 de zile in care faci schimb de ursuleti si floricele si bombonele si pupici pe nas si pentru nimicurile astea te multumesti si tu cu nimic.
Prefer sa cunosc 260 de persoane pe an care sa nu-mi dea nici bombonele nici floricele nici pupici pe nas,dar care sa ma respecte si sa ma accepte asa cum sunt macar 100.
Sunt mai mult un exemplu de a nu se face decat de a se face si la partea cu familistul nu stiu,personal am tendinta s-o dau in bara..dar daca asta te multumeste pe tine casa de piatra plina de pitici jucausi.v-as face cadou un tablou sa-l puneti in camara langa muraturi,dar sa lasam umbra anonimatului ca da mai bine si scoate adevarul din om.

Anonim spunea...

si toti isi doresc ceea ce nu au.............. dar se prefac ca nu au nevoie.....realitatea fiind cu totul alta :))))

Vee spunea...

Da ceea ce spui tu este mai mult decat real..dar nu vad o solutie in a accepta ceva ce nu ti se potriveste de dragul stabilitatii care se afla in spiritul nostru de om..chiar si ca solutie temporara.
Bineinteles ca e frumos si roz si superb de monoton si inebunesti de fericire sa ai siguranta ca si maine va fi la fel...insa eu ma opresc in detalii alea mici si enervante care iti urla ca nu exista potrivire in gandire sau sentimente si analizez fiecare cuvintel si gest si ma intreb cat ma minte,de ce ma minte..si asa ajungi sa te inchizi de tot si pleaca unul vine altul,macar nu iti pasa si nu te atinge decat superficial..nu esti afectat prea mult pentru ca inceputurile sunt roz in general si exista doza aia de respect si retinere in a-ti arata defectele asa ca eventual regreti in liniste si iti spui next..
Cu cat cunosti mai mult lumea cu atata ii afli si defectele si ajungi sa le vezi de la o prima privire aruncata asupra unui om si te dezgusta si te satura si te lasa rece si iti intoarce stomacul pe dos si iti taie si pofta de mancare.
E placut s-o faci pe-a prostul si sa accepti compromisuri de dragul unei imbratisari in miezul noptii si a unei vorbe dulci pe timp de zi,personal simt ca nu pot face asta prefer sa castig un prieten care sa fie deschis si sincer decat o iubire neinspirata care sa imi macine nervii.
Prefer singuratatea in unu decat aia in doi.Raman o visatoare si astept sa intalnesc acea persoana care sa imi intoarca lumea pe dos sa ma pot dedica ei trup si suflet..pana atunci nu pot decat sa privesc indiferent la cei ce vin si pleaca..
Daca tu reusesti sa faci altfel decat mine inseamna ca ai o vointa de fier in a-ti limita simtirile sau nu stiu poate esti fericit/a.Esti?

Anonim spunea...

unul dintre anonimi nu e fericit!!

Vee spunea...

:))eu zic ca toti anonimii sunt cam nefericiti..incerci sa-mi sugerezi ceva?

Anonim spunea...

nu sugerez nimic....as fi vrut sa nu mai traiesc in anonimat dar e un lucru foarte bun,parerea mea........nu esti realista dar foarte exacta.iti place sa faci si sa spui lucrurile asa cum sunt......

Vee spunea...

...mc cred..e simplu sa scapi din anonimat asumandu-ti resposabilitatea cuvintelor tale...mi se pare o cruce cu mult mai grea sa fii singur intre oameni..

Anonim spunea...

pina acum nu am gasit un motiv in care sa.mi expun numele.....am fost tentat sa comentez si eu)_ca o parere......dar daca as fi in fata ta ti.as spune ...aceleasi lucruri.

Vee spunea...

nu fata de mine sa iti expui numele..imi e tot una si nu as schimba nici eu cele spuse pana acum...in general libertatile vin atasate cu obligatii si din punctul asta de vedere ma refeream la o asumare a cuvintelor,a faptelor..e atat de usor sa 'fugi'sa devii un anonim,o amintire si e atat de greu sa ramai in ceva,in orice cu bune cu rele...dar vorba unui anonim din viata mea..cine sunt eu sa o fac pe-a lupul moralist?:))